Магальська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Як діяти роботодавцю, якщо новоприйнятий працівник захворів, а квартальна звітність ще не подана?

Дата: 01.02.2022 13:48
Кількість переглядів: 215

Наразі залишається актуальним питання: як діяти, якщо працівник, якого прийнято на роботу приміром в січні 2022 року захворів, а звітність за І квартал поточного року страхувальник подаватиме тільки з 1 квітня?

В такому випадку нинішній працедавець повинен подавати «Довідкову» форму об’єднаного звіту з позначкою «Для призначення інших соціальних виплат» з відомостями про прийняття на роботу працівника, який захворів, та нарахований йому заробіток у звітному місяці. Одночасно колишній роботодавець повинен відобразити в «Довідковому» звіті інформацію про звільнення, інакше система «прикріпить» Е-лікарняний до колишнього роботодавця або електронний лікарняний взагалі не створиться.

Важливим також є факт подання роботодавцем до Державної податкової служби України «Повідомлення про прийняття працівника на роботу», яка потім з податкової надходить до Пенсійного фонду України та відіграє важливу роль в процесі створення Е-лікарняного, зокрема для новоприйнятих працівників.

Звертаємо увагу, що від актуальності інформації, яка подається про застраховану особу в Пенсійний фонд залежить в майбутньому одержання особою електронного листка непрацездатності.

Для зручності як роботодавця, так і працівника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду https://portal.pfu.gov.ua/ функціонує 24/7, без перерв та вихідних, «Особистий електронний кабінет застрахованої особи та страхувальника», в якому користувач може переглянути актуальну інформацію, в тому числі й щодо Е-лікарняного.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь