Магальська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Засідання виконавчого комітету

Дата: 07.07.2022 16:02
Кількість переглядів: 185

Фото без описуФото без описуФото без опису

Сьогодні під головуванням сільського голови Степана Саінчука відбулося чергове засідання виконавчого комітету сільської ради. Обговорено питання про організацію роботи з забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян на території громади. Зокрема зазначено, що впродовж першого півріччя п.р. поліцейськими було забезпечено оперативне реагування на 353 заяви та повідомлення про вчинені правопорушення, інші події. Значну частку загальної злочинності в Магальській громаді складають  крадіжки чужого майна, нанесення легких тілесних ушкоджень, наркоманія.  Проблемним питанням залишається скоєння злочинів на сімейно-побутовому грунті внаслідок надмірного вживання алкоголю. Водночас у  громаді не допущено вчинення жодного злочину в громадських місцях, поліцейськими офіцерами  вживаються профілактичні заходи з поліпшення охорони публічної безпеки та правопорядку.

     З метою підготовки ліцеїв громади до нового навчального 2022-2023 року прийнято рішення щодо тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб в колишній будівлі школи в с.Рідківці.  Для  цього завершуються  заходи з облаштування місць проживання відповідно до санітарно-гігієнічних норм.

     Рішенням виконавчого комітету затверджено  перелік суспільно корисних робіт, що дозволить в інтересах громади залучати до виконання їх на території сільської ради осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, зокрема роботи  пов’язані з ремонтами на об’єктах комунальної власності, упорядкуванням, відновленням та благоустрієм кладовищ, стадіонів, парків, скверів, прибережних смуг, природних джерел, водоймищ, русел річок, укріплення дамб, ліквідацією стихійних сміттєзвалищ, облаштуванням полігонів твердих побутових відходів, наданням допомоги особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно вирішувати питання життєзабезпечення, чищенням (розчищенням) комунальних  доріг,  протизсувних, протиповеневих, протиселевих, протиерозійних та інших  споруд спеціального призначення, збиранням врожаю, сінокосінням, заготівлею дров для опалювального сезону.

     За результатами  розгляду заяви громадянина Сорочана Івана Васильовича щодо зняття надпису «Слава русскому воину» на пам’ятнику полеглим в російсько-турецькій війні 1735-1739 роках в с.Рідківці,  з урахуванням, що даний об’єкт відноситься до культурної спадщини,  прийнято рішення згідно Закону України «Про охорону культурної спадщини»,  звернутися у відповідні інстанції задля отримання  дозволів на демонтаж таких надписів.

     Рішенням виконавчого комітету присвоєно звання Почесного громадянина села Магала журналістці газети «Зоріле Буковиней», заступнику голови обласного товариства «Голгофа» Марії Андрієш –Тоаке за вагомий вклад у висвітлення історичних подій, пов’язаних з  громадою.

     Також прийняті рішення щодо надання жителям громади матеріальної допомоги, відкриття господарських номерів, призначення опікунів, визначення місця проживання дитини, інші.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь