Магальська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

ПРО ПЕНСІЇ СІМ’ЯМ ЗАГИБЛИХ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Дата: 21.09.2022 18:15
Кількість переглядів: 85

         Пенсія в разі втрати годувальника за померлого/загиблого військовослужбовця, відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, призначається за обставин, якщо годувальник помер/загинув або в період проходження служби, або не пізніше 3-х місяців після звільнення зі служби, або пізніше цього строку, але внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи захворювання, одержаних у період проходження служби.

         Такі пенсії виплачуються членам сім’ей померлих/загиблих військовослужбовців, людей, які перебували на службі в органах внутрішніх справ, Національної поліції, пожежної охорони, Національного антикорупційного бюро, служби судової охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної кримінально-виконавчої служби та інших представників силових підрозділів, які відповідно до Закону мають право на таку пенсію.

           Право на пенсію в разі втрати годувальника мають непрацездатні члени сімей, які перебували на їхньому утриманні. При цьому дітям пенсія в разі втрати годувальника призначається незалежно від факту їх перебування на його утриманні (тобто чи проживали разом, чи отримували від годувальника мінімально необхідні матеріальні засоби для життя та виховання).

Розмір пенсії у разі втрати годувальника-загиблого військовослужбовця залежить від причини його смерті. Зокрема,  у разі втрати годувальника непрацездатним членам його сім'ї призначається пенсія у таких розмірах:

 

- 70% грошового забезпечення померлого/загиблого годувальника на кожного непрацездатного члена сімї – батькам, дружині (чоловікові) або іншому непрацездатному члену сімї померлого/загиблого годувальника, якщо право на пенсію має один непрацездатний член сім’ї;

- 50% грошового забезпечення померлого/загиблого годувальника на кожного непрацездатного члена сім’ї,  якщо право на пенсію мають двоє і більше непрацездатних членів сім’ї (крім батьків, дружини (чоловіка)).

- 30%  грошового забезпечення годувальника, якщо він помер/загинув внаслідок нещасного випадку, не пов’язанного з виконанням обов’язків військової служби.

 

Заява про призначення пенсії подається до уповноважених органів силових структур (міністерств або відомств), в яких військовослужбовець проходив службу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь