Магальська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

БІЛЬШІСТЬ ПЕНСІОНЕРІВ НАДАЄ ПЕРЕВАГУ БАНКІВСЬКОМУ СПОСОБУ ОТРИМАННЯ ПЕНСІЙНИХ ВИПЛАТ

Дата: 17.01.2023 16:07
Кількість переглядів: 67

 

 

З початком війни для українських пенсіонерів, особливо тих, які в пошуку порятунку вимушено залишили свої домівки, надзвичайно важливо мати можливість отримання пенсійних коштів незалежно від місця реєстрації та перебування на пенсійному обліку. Таку можливість забезпечує банківське обслуговування з виплати пенсій.

Обравши банківський спосіб одержання пенсій, громадяни отримують чимало переваг. Це і можливість зняття коштів через касу чи банкомат у будь-який зручний для себе час, при цьому не обов'язково отримувати всю суму, а лише необхідну частину. Це й можливість здійснення з пенсійного рахунку регулярних платежів, в тому числі за комунальні послуги; грошових переказів на рахунки інших банків; миттєвого поповнення мобільного. Банківською карткою зручно розраховуватися за придбаний товар в торгівельних, аптечних мережах та в Інтернет-магазинах. Важливою перевагою є також оперативність поінформованості щодо надходження пенсійних коштів та їх руху, яка забезпечується шляхом смс-повідомлень одразу після зарахування пенсії та здійснення грошових операцій. З огляду на нинішню ситуацію, актуальною є можливість отримання коштів з банківської картки в разі переїзду, в тому числі за кордон.

Для оформлення виплати пенсії через банк достатньо залишити відповідну заяву в банку, який передасть її до пенсійної служби, або звернутися до найближчого сервісного центру Пенсійного фонду України для подання відповідної заяви із зазначенням реквізитів рахунку. При цьому і відкриття, і обслуговування пенсійних рахунків у банку є безкоштовним. Заяву про виплату пенсії можна подати в електронній формі через вебпортал Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису.

          Пенсіонер має право у будь-який момент відмовитися від послуг одного банку і скористатися послугами іншого, подавши відповідну заяву до уповноваженого банку чи органу Пенсійного фонду України.

Виплата пенсій через банківські установи дає змогу заощадити час, сприяє процесу накопичення пенсійних коштів на рахунках, забезпечує зручність їх одержання та якісне комплексне обслуговування з надання інших банківських послуг.

Врешті-решт,  кожен пенсіонер самостійно здійснює вибір: отримувати кошти через банківську установу чи відділення поштового зв’язку. І, як показує практика, більшість сучасних пенсіонерів перевагу надає банківському способу обслуговування.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь