Магальська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

ЛЕГАЛЬНА ЗАРОБІТНА ПЛАТА СЬОГОДНІ – ДОСТОЙНА ПЕНСІЯ ЗАВТРА

Дата: 24.02.2023 15:41
Кількість переглядів: 61

 

Оформлення на роботу має бути офіційним, а виплата заробітної плати – прозорою, справедливою та відкритою. Роботодавці, котрі ігнорують зазначені правила цивілізованих трудових відносин, позбавляють своїх працівників гарантованої державою соціальної захищеності та можливості реалізувати з настанням пенсійного віку право на заслужену пенсію, а в умовах війни позбавляють бюджет коштів, необхідних для забезпечення Збройних Сил України і підтримки громадян, які постраждали від збройної агресії.

Відповідно до вимог чинного законодавства, до страхового стажу зараховуються тільки ті періоди роботи, за які повністю сплачені страхові внески. Розмір щомісячного внеску не має бути меншим за встановлений законом мінімальний (з 01.01.2023 – 1474 грн (6700 грн х 22%). Однак працівники, за яких роботодавець нараховував та сплачував єдиний внесок на рівні мінімального розміру, не зможуть претендувати на вищий розмір пенсійної виплати, ніж мінімальний. Періоди роботи, за які роботодавець або самозайнята особа не сплатили обов’язкового єдиного внеску і накопичили заборгованість, до страхового стажу не зараховуються.

Отож кожному працівнику необхідно пам’ятати, що нелегальна робота й зарплата «в конверті» – це добровільне позбавлення себе належних соціальних виплат (за періоди тимчасової непрацездатності, перебування у відпустці тощо), а головне – це прямий шлях до злиднів у старості. Аби уникнути такої сумної перспективи, потрібно офіційно оформляти з роботодавцями трудові договори, які передбачають відкриту, задекларовану виплату заробітків з належною сплатою страхових внесків.

Своєчасно і в повному обсязі сплачені податки до бюджету підтримують нашу країну в такий тяжкий час і наближують до перемоги!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь