Магальська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

ЯКЩО В ДЕКЛАРАЦІЇ НА ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ ВИЯВЛЕНО ПОМИЛКУ, В ЯКИЙ ТЕРМІН ЗАЯВНИК МОЖЕ ЇЇ ВИПРАВИТИ?

Дата: 07.03.2023 15:03
Кількість переглядів: 45

 

 

Для призначення житлової субсидії громадянин, крім заяви та документів, що посвідчують особу, обов’язково подає декларацію.

 

У разі виявлення помилки в декларації уповноважений орган має сповістити заявника про помилку. При цьому відповідно до пункту 61 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, уповноважений орган самостійно обирає форму такого повідомлення (особиста бесіда, поштовий зв’язок, смс-повідомлення, лист на електронну пошту, повідомлення через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України або через Портал Дія).

 

Для виправлення помилки людина може подати нову декларацію (якщо дані потребують зміни чи уточнення) або доповнити попередню (якщо при заповненні документа обов’язкове поле було пропущене). Подавати виправлену декларацію людина може в будь-який зручний для неї спосіб.

 

Помилку можна виправити протягом 30 календарних днів з дати подання документів.

 

Водночас 30-денний термін для виправлення помилки може бути продовжено на час хвороби заявника. При цьому факт хвороби має бути підтверджено документально (пункт 47 Положення про порядок призначення житлових субсидій).

 

Якщо протягом визначеного строку помилки у декларації (чи заяві) виправлено не було, у призначенні житлової субсидії буде відмовлено.

 

Про це заявника повідомляють протягом трьох календарних днів з дня прийняття такого рішення. При цьому заявник про прийняте рішення інформується з врученнямвідповідногопаперовогоповідомленняпідособистийпідписіззазначенням причин відмови і порядку оскарження прийнятого рішення або через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України або Портал Дія.

 

У період дії воєнного стану в Україні уповноважений орган може повідомляти заявнику про прийняте рішення в телефонному режимі із внесенням відповідного запису до окремого журналу реєстрації інформування заявників.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь