Магальська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

ЯК НЕ ВТРАТИТИ СТРАХОВИЙ СТАЖ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Дата: 21.04.2023 14:28
Кількість переглядів: 42

 

 

У нелегкі для країни часи  роботодавці не завжди  можуть  забезпечити найманих  працівників роботою, хоча й залишаються в трудових відносинах.

 Однак за відсутності роботи і заробітної плати страхувальник не сплачує єдиний соціальний внесок, внаслідок чого страховий стаж не зараховується. В такій ситуації застрахована особа  втрачає  не лише страховий стаж,  а й, можливо, і  право на пенсію в майбутньому.

Зарахування періодів роботи до стажу відбувається лише за умови легального працевлаштування і щомісячного внесення роботодавцем страхових внесків з офіційно задекларованих заробітків працівників у розмірі, не меншому за встановлений законодавством мінімальний, який наразі становить  1474 грн (6700 х 22%).

За умови несплати внеску за період роботи впродовж місяця страховий стаж за відповідний період не зараховуватиметься, а за умови сплати у розмірі, меншому за мінімальний, зараховуватиметься пропорційно до внесеної суми, тобто не повний місяць, а його частина.

Тому всім, хто нині трудиться, варто подбати про офіційне оформлення трудових відносин з роботодавцями та повномірну сплату ними внесків, щоб не втрачати можливості накопичити страховий стаж, необхідний для забезпечення гідного пенсійного майбутнього.

Шановні роботодавці! Оформляйте трудові відносини відповідно до вимог чинного законодавства, справедливо оплачуйте роботу найманих працівників, своєчасно та у повному обсязі сплачуйте внески та податки.

 Кожен громадянин України має розуміти, що легальна зайнятість – це підтримка економіки, украй необхідна країні в складних умовах війни. Будьмо чесними й відповідальними, разом наближаймо Перемогу!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь