Магальська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

ДО УВАГИ СТРАХУВАЛЬНИКІВ! НАБЛИЖАЄТЬСЯ ДО ЗАВЕРШЕННЯ ТЕРМІН ПОДАННЯ ЗВІТНОСТІ

Дата: 02.05.2023 15:06
Кількість переглядів: 48

 

 

Звітна кампанія щодо подання Податкового розрахунку за І квартал 2023 року наближається до завершення. Граничний термін подання такого звіту – 10 травня, отож тим страхувальникам, котрі ще не подали звітну інформацію, необхідно поквапитися це зробити.

 

Нагадуємо, що форма Податкового розрахунку, Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 15.12.2020 за №773, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28.12.2020 за №1304/35587.

 

Відповідно, Податковий розрахунок подається окремо за кожний квартал (податковий період) з розбивкою по місяцях звітного кварталу протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу.

 

Згідно з нормами Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»:

- Державний реєстр загальнообов'язкового державного соціального страхування складається з реєстру страхувальників і реєстру застрахованих осіб.

- Реєстр застрахованих осіб формує та веде Пенсійний фонд, користувачами цього реєстру є податкові органи, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері статистики, та фонди загальнообов’язкового державного соціального страхування.

 

Дані до Реєстру застрахованих осіб вносяться в тому числі на підставі відомостей про нараховану заробітну плату (дохід, грошове забезпечення, допомогу, компенсацію) застрахованих осіб, на яку нараховано, і з якої сплачено страхові внески, що надходять до Пенсійного фонду України від Державної податкової служби України в порядку міжвідомчого обміну.

 

Використання інформації з Державного реєстру визначає стаття 17 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Інформація з Реєстру застрахованих осіб використовується не тільки для призначення пенсійних виплат, а й для призначення всіх видів державної соціальної допомоги та субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Також від актуальності та повноти інформації в Реєстрі застрахованих осіб залежить чи створиться електронний листок непрацездатності, чи ні. Відсутність Податкового розрахунку за звітний квартал після закінчення терміну подання такого звіту може бути причиною відмови громадянам щодо отримання державних послуг та соціальних гарантій.

 

Тому просимо роботодавців відповідально ставитися до своїх обов’язків та подавати обов’язкову звітність у визначені законодавством терміни.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь