Магальська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

ПРО ВПРОВАДЖЕННЯ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОГО ПРОЄКТУ ДЛЯ  ШВИДКОГО НАДАННЯ СУБСИДІЙ

Дата: 01.08.2023 14:59
Кількість переглядів: 52

 

⚖️Постановою Уряду погоджено пропозицію Міністерства соціальної політики та Міністерства цифрової трансформації стосовно реалізації протягом двох років експериментального проєкту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

⚙️Міністерство соціальної політики спільно з Пенсійним фондом України розробили спрощений механізм швидкого надання житлових субсидій, який у разі успішної реалізації може бути поширений на порядок надання всіх соціальних виплат.

📑Зокрема, запроваджується автоматизований обмін інформацією Пенсійного фонду з надавачами/виконавцями житлово-комунальних послуг, а також державними реєстрами, розпорядниками інформації якої є ДМС, ДПСУ, Мінсоцполітики та інші для отримання інформації необхідної для виявлення домогосподарств, які матимуть право на житлові субсидії.

♻️Також започатковується проактивне виявлення потенційних отримувачів житлової субсидії та інформування їх щодо можливості нарахування їм допомоги.

🖱Крім того, буде реалізована можливість подання заяви та декларації на житлову субсидію "в один клік" в онлайн-кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України або на порталі "Дія" (при збереженні чинних шляхів та способів звернення за житловою субсидією тощо).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь