Магальська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Гранти на створення бізнесу

Дата: 14.09.2023 11:03
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

На Буковині 8 переселенців отримали гранти на створення або розвиток бізнесу в рамках програми єРобота

 

Від початку року на Буковині українці зі статусом ВПО відкривають власні справи та розширюють бізнеси. За цей час через урядову програму єРобота «Власна справа» переселенці отримали близько 2 млн гривень на свої проєкти.

У Чернівецькому районі кошти мікрогранту будуть спрямують на відкриття центру лазерної косметології, кафе та мобільної торгової точки, розширення виробничих потужностей підприємства з комплексної обробки металу, на виробництво трикотажного та в’язаного одягу, надання послуг з детейлінгу - комплексного догляду за автомобілем. У Вижницькому районі – з’явиться виробництво екологічних картонних коробок, а у Дністровському районі – відкриється реабілітаційний центр для відновлення здоров'я хребта та суглобів.Загалом підприємці створять 17 нових робочих місць.

«Інтеграція внутрішніх переселенців у нові громади, їх працевлаштування, відкриття власної справи допоможе покращити економічну ситуацію в країні та полегшить боротьбу України з ворогом», - зазначає заступниця директора Чернівецького обласного центру зайнятості Ольга Багрій.

Нагадаємо, що у минулому році 5 ВПО отримали гранти,  завдяки урядовій програмі у Чернівецькій області розвинулись такі напрямки:  вирощування овочів та зелені в теплицях, відкриття кав’ярні та пастерії з ручного виробництва італійської пасти, надання поліграфічних послуг та послуг з розпилу інструментальних і нержавіючих сталей та інших матеріалів. Ці підприємці вже створили 12 нових робочих місць.

У межах проєктуєРобота переселенці можуть скористатися такими програмами: «Власна справа», «Гранти на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей». Головною умовою отримання грантів є створення нових робочих місць.

Якщо виникають питання, вам допоможуть у Telegram-каналі  онлайн-підтримкиhttps://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy. Гаряча лінія для ВПО з питань працевлаштування у Чернівецькій області за телефоном 380664923987.

Відділ організаційно-інформаційної роботи

Чернівецького обласного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь