Магальська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Головне управління ДПС у Чернівецькій області. Повідомлення для інформування громадськост

Дата: 08.01.2024 16:05
Кількість переглядів: 53

 

 

Головне управління ДПС у Чернівецькій області

Повідомлення для інформування громадськості


З реквізитами рахунків для сплати податків, зборів, єдиного внеску та інших платежів до бюджету можна ознайомитись на сайті ДПС Буковини
Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують платникам податків про те, що реквізити рахунків для сплати податків, зборів та платежів, відкритих Державною казначейською службою України оприлюднюються в Центрах обслуговування платників податків, на офіційному вебпорталі відповідного територіального органу ДПС або на вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Рахунки для сплати платежів (https://tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/) . 
Реквізити рахунків для сплати податків, зборів та платежів до державного та місцевих бюджетів по Чернівецькій області на 2024 рік можна переглянути за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv   
Та нагадують, одночасно, за принципами, визначеними п. 42 прим. 1.1 ст. 42 прим. 1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) функціонує «Електронний кабінет» https://cabinet.tax.gov.ua/, який забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених ПКУ та іншими законами, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, та нормативно-правовими актами, прийнятими на підставі та на виконання ПКУ та інших законів, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, в тому числі, шляхом, зокрема, автоматизованого визначення рахунків для сплати податків, зборів, платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на поточну дату конкретного платника податків. 

Буковинські землевласники та землекористувачі  поповнили місцеві скарбниці  на 537,1 млн грн
Впродовж січня – грудня 2023 року платники податків Буковини сплатили до місцевих бюджетів 537,1 млн грн плати за землю. Інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.  
Відтак, за вказаний період власники та орендарі земельних ділянок – юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів 355,5 млн грн, а землекористувачі - фізичні особи – 181,6 млн гривень.  
Плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевих бюджетів Чернівецької області, поступаючись податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку. Та наразі становить понад 8,7 відсотків загальних надходжень.  
Податківці акцентують - земельний податок, який сплачують громадяни за місцем розташування земельної ділянки, зараховується до бюджету громади. Тому кожен буковинець, незалежно від суми сплаченого податку, робить посильний внесок у територіальний розвиток. 

Споживачі товарів (послуг) можуть повідомити про порушення у сфері роздрібної торгівлі
У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, покупці мають можливість звернутись до ДПС у разі: 
відмови суб’єктами господарювання щодо можливості розрахунків за придбані товари (послуги) платіжною карткою; 
незастосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків за продаж підакцизної продукції; 
продажу алкогольних напоїв, у разі заборони такого продажу місцевою адміністрацією, під час дії воєнного стану тощо; 
інші порушення. 
При інформуванні про факти порушень необхідно: 
представитись: вказати прізвище та ім’я особи, яка телефонує; 
повідомити зворотні дані для зв’язку (інформування): поштову адресу та контактний телефон; 
надати чітку інформацію про порушника: повну адресу об’єкта (населений пункт, назву вулиці та номер будинку (споруди), назву зупинки тощо), назву об’єкта (супермаркет, магазин, кіоск тощо), назву суб’єкта за можливості; 
чітко вказати, яке порушення виявлено. 
Отримана інформація буде обов’язково взята до уваги та використана при організації контрольно-перевірочної роботи для усунення суб’єктами господарювання порушень. 
Номери телефонів, за якими можна повідомити про виявлені порушення: 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів) або безпосередньо до головних управлінь за місцем розташування господарського об’єкту. 
Також можна повідомити про виявлені порушення через сервіс ДПС «StopViolation» у месенджері Telegram. 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь